11. Grottforskning

David och Bertil är grottforskare. För närvarande har de ett projekt med en grottlabyrint som du ser på kartan. De har sju dagar på sig att utforska sju grottor. Varje morgon klättrar de ner för att tillbringa hela dagen med att mäta och ta prover i en viss grotta.
    
Grottor
David och Bertil besöker grottorna i olika ordning. David utforskar "djupet först". Hans strategi när han kommer till en grotta är att undersöka om det finns en outforskad grotta längre ner åt väster. Om så är fallet, så klättrar han ner ett steg i den upptäckta grottan. Om inte, så kontrollerar han den östra sidan. Slutligen, om det inte finns någon grotta längre ner som är outforskad, så börjar han arbeta i den grotta som han är i. Med andra ord så startar han med Guldgrottan på måndag, besöker Rubingrottan på tisdag och Smaragdgrottan på onsdag, och så vidare.

Bertil har en annan strategi, "bredden först", där han utforskar alla grottor nivå för nivå, genom att starta med den översta (Stengrottan) på måndag. Sedan besöker han alla grottor på nästa nivå med början från den som ligger mest till väster ända till den som ligger längst till öster. Detta betyder att på tisdag undersöker han Smaragdgrottan medan på onsdag besöker han Kristallgrottan och så vidare.

Kommer David och Bertil att arbeta någon dag i samma grotta?

Välj rätt alternativ:

Kom ihåg att trycka på "Svara", i annat fall kommer inte dina svar att sparas.